تهران ،فرمانیه، جنب باشگاه فرمانیه، ساختمان پزشکان ۲۴۱،طبقه سوم واحد شماره ۱۱

ارتودنسی نامرئی اینویزیلاین

در تکنیک ارتودنسی اینویزیلاین (Invisalign) از پلاک‌های شفاف برای مرتب کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. مجموعه پلاک‌های نامرئی اینویزیلاین مانند بریس‌های ارتودنسی معمولی، دندان‌ها را به مرور زمان صاف می‌کند، با این تفاوت که در اینویزیلاین اصلاً از سیم یا براکت استفاده نمی‌شود.

ماده مورد استفاده در اینویزیلاین نوعی ماده ترموپلاستیک است که صرفاً برای اینویزیلاین ساخته شده است. چون این ماده با رعایت اصول ایمنی ابداع و ساخته شده است، اینویزیلاین فاقد مواد شیمیایی مضر مانند لاتکس است. اگر به گلوتن حساسیت دارید، نیازی نیست نگران باشید، چون اینویزیلاین فاقد گلوتن است.

پلاک‌های ارتودنسی نامرئی به صورت سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شود. متخصص ارتودنسی ماهر نقشه‌ای دیجیتال را از دندان‌ها تهیه می‌کند و پلاک‌ها از روی این مدل ساخته می‌شود تا فشار مناسبی را به نقاط درست وارد کند و لبخندی ایده‌آل خلق کند. متخصص ارتودنسی بیمار را در مراحل مختلف درمان تحت نظر دارد.

[sv slug=”alert”]

داشتن دندان‌هایی ردیف و مرتب و لبخندی زیبا آرزوی هر فردی است. اما گاهی اوقات ژنتیک از در ناسازگاری وارد می‌شود و اجازه نمی‌دهد که با دندان‌هایی مرتب به روی دنیا لبخند بزنیم. اما اگر با لبخندی بی‌نقص متولد نشده‌اید، بدانید که مجبور نیستید نامرتب بودن دندان‌ها را تا آخر عمر تحمل کنید. اینویزیلاین همان روشی است که رویای همیشگیتان را به واقعیت مبدل می‌کند. اگر درباره روش ارتودنسی نامرئی اینویزیلاین شنیده باشید، حتماً دوست دارید که بیشتر درباره روش انجام این درمان، سازو کار تاثیرگذاری و نتایج احتمالی آن بدانید. به کمک متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی تهران می‌توانید متوجه شوید که آیا اینویزیلاین روش مناسبی برای مرتب کردن دندان‌هایتان به شمار می‌آید یا خیر.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن‌های 02126110052 – 02126110053 تماس حاصل فرمایید.

[sv slug=”alert1″]

پلاکهای نامرئی اینویزیلاین چطور دندانها را مرتب میکند؟ 


سازو کار عملکرد اینویزیلاین و بریس‌ها فلزی مشابه است؛ اما مزیت اصلی اینویزیلاین نسبت به بریس‌های قدیمی شفاف بودن پلاک‌های آن است. پلاک‌های اینویزیلاین به گونه‌ای طراحی شده‌اند که فشار ملایمی را به دندان‌ها در ناحیه‌های مختلف و با رعایت زمانبندی دقیق وارد کنند تا دندان‌ها هم زیباتر شوند و هم عملکردشان بهتر شود. هر پلاک به گونه‌ای طراحی شده است که فقط تغییری بسیار جزئی را ایجاد کند.

پلاک‌ها تقریباً هر دو هفته یکبار تعویض می‌شوند تا اعمال فشار بر روی دندان‌ها ادامه یابد. متخصص ارتودنسی روند پیشرفت درمان را تحت نظر دارد و پلاک را در صورت لزوم تغییر می‌دهد یا تنظیم می‌کند.

وضعیت دندان‌ها آهسته و پیوسته تغییر می‌کند تا آن که در نهایت بیمار متوجه می‌شود که لبخندش بسیار بهتر از گذشته شده است. بهترین بخش ارتودنسی نامرئی این است که در طول درمان مجبور نیستید با سیم‌های حجیم و ناراحت کننده بریس‌های قدیمی کنار بیایید.

مزیت اینویزیلاین نسبت به بریسهای فلزی


مزیت اینویزیلاین نسبت به بریسهای فلزی

اینویزیلاین نسبت به بریس‌های فلزی قدیمی از مزایای متعددی برخوردار است. هر دو روش دندان‌ها را صاف می‌کنند، اما بیمارانی که اینویزیلاین را انتخاب می‌کنند، مجبور نیستند سیم‌ها و براکت‌های فلزی زشت و آزاردهنده را در دهانشان تحمل کنند یا برنامه غذاییشان را محدود کنند. به علاوه پلاک‌های صاف و شفاف اینویزیلاین عملاً نامرئی هستند و استفاده از آنها بسیار راحت است. ضمناً چون پلاک‌های اینویزیلاین متحرک است، تمیز کردن دندان‌ها و لثه‌ها و حفظ سلامت آنها در طول درمان راحت‌تر می‌شود. بیماران پلاک را به راحتی از دهان درمی‌آورند و از تلاش خسته کننده برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دور براکت‌ها و سیم‌های بریس‌های فلزی رهایی می‌یابند.

طول درمان اینویزیلاین 


طول درمان به مشکلات خاص هر بیمار بستگی دارد، درمان بزرگسالان به طور کلی دوازده تا هجده ماه طول می‌کشد. طول درمان به روش اینویزیلاین و ارتودنسی فلزی تقریباً یکسان است و حدوداً دو تا سه سال زمان می‌برد. متخصص ارتودنسی مجرب می‌تواند زمان تقریبی درمان را اعلام کند. مزیت شاخص ارتودنسی نامرئی این است که پلاک‌های اینویزیلاین شفاف است و نتیجه درمان بعد از گذشت چند هفته محسوس است.

مدت زمان استفاده از پلاکهای اینویزیلاین در طول روز 


یکی از متداول‌ترین سوالات درباره اینویزیلاین این است که چند ساعت در روز باید از پلاک استفاده کرد. داشتن تعهد و پشتکار در استفاده از پلاک برای موفقیت درمان حیاتی است، لازم است که هر روز به مدت 20 ـ 22 ساعت از پلاک استفاده کنید تا از درمان نتیجه بگیرید. وقتی پلاک را برای غذا خوردن یا مسواک زدن از دهان بیرون می‌آورید، حتماً آن را بعد از تمام شدن کارتان دوباره در دهان قرار بدهید. اگر در استفاده از پلاک کوتاهی کنید و آن را برای مدتی طولانی در دهان نگذارید، درمان از خط سیر اصلیش خارج می‌شود و این اختلال می‌تواند به شدت کلافه کننده و ناامید کننده باشد. پلاک‌ها معمولاً هر دو هفته یکبار عوض می‌شود.

اتصالات اینویزیلاین 


متخصص ارتودنسی گاهی اوقات “دسته‌هایی” را به پلاک اضافه می‌کند، این دسته‌ها همرنگ دندان هستند و برای افزایش فشار روی دندان‌ها به پلاک اضافه می‌شوند تا به این ترتیب دندان‌ها سریع‌تر مرتب شوند. دسته‌ها نیز مانند پلاک‌ها نامرئی هستند و به سختی متوجه وجودشان می‌شوید.

بهترین روش برای مراقبت از پلاکهای اینویزیلاین 


توصیه‌های زیر را برای مراقبت از پلاک‌ها و تمیز نگه داشتن آنها در طول درمان اینویزیلاین رعایت کنید تا از تغییر رنگ، بوی نامطبوع و تجمع باکتری‌ها جلوگیری کرده باشید:

هزینه اینویزیلاین 


اکثر مردم توان پرداخت هزینه ارتودنسی نامرئی را دارند. هرچند هزینه اینویزیلاین گاهی اوقات بالاتر از ارتودنسی با بریس فلزی است، اما اگر تمام مزایای اینویزیلاین را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که این اضافه بها ارزش برخورداری از این مزایا را دارد. به علاوه اکثر متخصصین ارتودنسی هزینه درمان را به صورت قسطی دریافت می‌کنند. به علاوه سلامت دهان و دندان و دستیابی به لبخندی زیبا و بی‌نقص در کمال راحتی ارزش سرمایه‌گذاری را دارد.

ابتدا پوشش‌های درمانی بیمه خود را بررسی کنید، اکثر بیمه‌ها بخشی از هزینه درمان ارتودنسی اینویزیلاین یا فلزی را می‌پردازند. سپس از متخصص ارتودنسی سوال کنید که آیا می‌توانید هزینه درمان را به صورت اقساط ماهانه پرداخت کنید یا خیر.

آیا ارتودنسی نامرئی دردناک است؟


هرچند دندان‌ها تحت فشار قرار دارند، اما این فشار برای بسیاری از بیماران ناراحت کننده نیست. البته احتمال بروز اندکی درد و ناراحتی، به ویژه در زمان شروع استفاده از پلاک جدید وجود دارد.

این ناراحتی معمولاً ظرف چند روز برطرف می‌شود و درد هرگز بیشتر از حساسیت معمولی دندان‌ها نمی‌شود. وقتی دندان‌ها و دهان به فشار پلاک اینویزیلاین عادت کند، ناراحتی نیز برطرف می‌شود و دیگر اصلاً متوجه وارد شدن فشار به دندان‌ها نمی‌شوید.

برای تسکین درد و سردرد روزهای اول استفاده از پلاک می‌توانید مسکن مصرف کنید.

سهولت استفاده از پلاکهای اینویزیلاین 


استفاده آسان از پلاک‌های اینویزیلاین دلیل پرطرفدار بودن این روش ارتودنسی است. گذاشتن و درآوردن پلاک‌های اینویزیلاین بسیار آسان است و وجود آن در دهان اصلاً باعث ناراحتی نمی‌شود. پلاک اینویزیلاین لبه تیزی ندارد که در لثه‌ها فروبرود. چون پلاک عملاً نامرئی است، اطرافیان متوجه آن نمی‌شوند و می‌توانید اعتماد به نفستان را حفظ کنید.

به علاوه چون پلاک اینویزیلاین متحرک است، تمیز نگه داشتن پلاک‌ها و دندان‌ها در طول درمان بسیار ساده‌تر می‌شود. به راحتی می‌توانید پلاک را از دهان خارج کنید و تمام شیارها و برآمدگی‌های دندان‌ها را مسواک بزنید.

ضرورت استفاده از پلاک نگهدارنده (ریتینر) بعد از اتمام درمان ارتودنسی نامرئی


به پایان رسیدن دوره ارتودنسی نامرئی همانند اتمام سیم‌کشی دندان‌ها لزوماً به معنای این نیست که دندان‌ها دیگر تا پایان عمر ردیف و مرتب باقی خواهد ماند. اکثر متخصصین ارتودنسی توصیه می‌کنند که بعد از اتمام دوره درمان اینویزیلاین از پلاک نگهدارنده (ریتینر) برای جلوگیری از برگشت تدریجی دندان‌ها به وضعیت اولیه استفاده کنید.

البته استفاده از پلاک نگهدارنده همواره ضروری نیست. اگر ارتودنسی نامرئی را فقط برای اصلاح مشکلی جزئی انجام داده باشید، به احتمال زیاد بعد از اتمام درمان نیازی به ریتینر نخواهید داشت. هرچه اصلاح جدی‌تر باشد، احتمال استفاده از ریتینر بیشتر می‌شود.

خوشبختانه متخصص ارتودنسی معالجتان می‌تواند پلاک نگهدارنده را برایتان تهیه کند. انواع مختلفی از پلاک ریتینر وجود دارد که می‌توانید بهترین نوع را با توجه به برنامه و سبک زندگیتان انتخاب کنید. بسیاری از ریتینرها را فقط باید شب در دهان بگذارید.

تشخیص مناسب بودن درمان اینویزیلاین


تشخیص مناسب بودن درمان اینویزیلاین

درمان ارتودنسی درمانی پرهزینه و طولانی است، بنابراین قبل از شروع درمان باید از مناسب بودن آن مطمئن شوید. بهترین راه برای اطمینان از مناسب بودن درمان ارتودنسی این است که درباره روش‌های مختلف تحقیق کنید، مزایا و معایب هر روش را سبک و سنگین کنید و با چند متخصص ارتودنسی مشورت کنید. در انتخاب متخصص ارتودنسی نیز نهایت دقت را به خرج بدهید، چون مهارت متخصص بسیار مهم است و قرار است مدتی طولانی با متخصص در تماس باشید.

اگر به دنبال درمان ارتودنسی با حداقل تهاجم و در عین حال بسیار موثر هستید، اینویزیلاین می‌تواند انتخاب ایده‌آلی باشد. اگر ظاهر بریس‌های فلزی را دوست ندارید، مسلماً ارتودنسی نامرئی را ترجیح خواهید داد.

کاربردهای اینویزیلاین 


شایع‌ترین مشکلاتی که اینویزیلاین برای اصلاح آن به کار برده می‌شود، فاصله‌دار بودن دندان‌ها، اوربایت، آندربایت و اپن بایت است اوربایت به حالتی گفته می‌شود که دندان‌های بالا جلوتر از دندان‌های پایین باشد؛ آندربایت وضعیتی است که دندان‌های پایین جلوتر از دندان‌های بالا باشد و اپن بایت به وضعیتی گفته می‌شود که دندان‌های بالا و پایین به خوبی روی هم قرار نگیرد. به هم فشردگی و شلوغ بودن دندان‌ها و کراس بایت را نیز می‌توان به روش ارتودنسی نامرئی اصلاح کرد کراس بایت به حالتی گفته می‌شود که دندان‌های بالا پشت دندان‌های پایین قرار می‌گیرد.

چه زمانی نمیتوان از درمان اینویزیلاین استفاده کرد؟ 


تکنولوژی اینویزیلاین نسبت به گذشته پیشرفت بسیاری کرده است و اکثر مشکلات مربوط به نامرتبی دندان‌ها را امروزه می‌توان به روش اینویزیلاین اصلاح کرد. ارتودنسی نامرئی در صورت ابتلا به بیماری لثه، عقب رفتن لثه‌ها یا ضعیف بودن استخوان‌ها توصیه نمی‌شود. عاقلانه‌ترین کار این است که به متخصص ارتودنسی مطمئن مراجعه کنید تا از بهترین روش درمان با توجه به شرایطتان مطلع شوید.

چرا در روز باید 22 ساعت از پلاک اینویزیلاین استفاده کنم؟ 


22 ساعت، یعنی تقریباً کل روز که بسیار زیاد به نظر می‌رسد، اما لازم است 22 ساعت از پلاک اینویزیلاین استفاده کنید، چون پلاک به تدریج به دندان‌ها فشار می‌آورد تا آنها را مرتب کند. اصلاح وضعیت دندان‌ها زمانبر است. اگر در طول روز به اندازه کافی از پلاک استفاده نکنید، فشار کافی به دندان‌ها وارد نمی‌شود و به نتیجه دلخواه نمی‌رسید.

آیا پلاک اینویزیلاین باعث ابتلا به بیماری میشود؟ 


پلاک اینویزیلاین از پلاستیک نرم ساخته می‌شود و به طور کلی مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کند. اما اگر به پلاستیک حساسیت داشته باشید، ممکن است در اثر استفاده از پلاک به شدت بیمار شوید. بنابراین قبل از انتخاب درمان مناسب حتماً هر گونه حساسیت را به متخصص ارتودنسی اطلاع بدهید.

به علاوه هرچند خود پلاک موجب ابتلا به بیماری نمی‌شود، اما اگر پلاک را به خوبی تمیز نکنید و دست‌هایتان را قبل از دست زدن به پلاک و در دهان گذاشتن آن با آب و صابون نشویید، ممکن است میکروب‌ها از پلاک به بدنتان منتقل شود.

آیا اینویزیلاین اختلال مفصل فکی ـ گیجگاهی را درمان میکند؟ 


بله، چنانچه اختلال مفصل فکی ـ گیجگاهی (TMJ) پی‌آمد هم‌محور نبودن و بی‌نظمی فک‌ها باشد، اینویزیلاین به درمان عارضه کمک می‌کند. چنانچه از علائم این اختلال رنج می‌برید، با متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا مطمئن شوید که مرتب کردن دندان‌ها و فک‌ها برای رفع عارضه مفید است.

آیا نتایج ارتودنسی نامرئی دائمی است؟


دائمی بودن نتایج به خودتان بستگی دارد. برای این که بهترین نتیجه ممکن به دست بیاید، باید توصیه‌های متخصص ارتودنسی را به دقت رعایت کنید و هر روز طبق دستور از پلاک استفاده کنید. همچنین بعد از ارتودنسی نامرئی نیز مانند هر درمان ارتودنسی دیگری لازم است که از پلاک نگهدارنده استفاده کنید. ریتینر دندان‌ها را مرتب نگه می‌دارد. اگر تمام این کارها را انجام بدهید تا پایان عمر از داشتن لبخندی زیبا با دندان‌هایی ردیف و مرتب لذت خواهید برد.

آیا اینویزیلاین فک بیمار را تغییر میدهد؟ 


پاسخ به این سوال دشوار است. تغییر فک به شدت انحراف دندان‌ها و مشکلات بستگی دارد، گاهی اوقات صاف کردن دندان‌ها باعث تغییر فک و نیمرخ بیمار می‌شود البته این تغییر معمولاً بسیار جزئی و نامحسوس است. اگر نیمرخ‌تان را به همین شکلی که هست دوست دارید و نگرانید که مبادا ارتودنسی آن را تغییر بدهد، حتماً در این باره با متخصص ارتودنسی مشورت کنید. متخصص ارتودنسی می‌توانید تاثیر مرتب کردن دندان‌ها بر صورت را تعیین کند و نگرانی‌هایتان را برطرف کند.

آیا اینویزیلاین باعث تحلیل رفتن استخوان میشود؟


خیر، ارتودنسی نامرئی به دلیل مرتب کردن دندان‌ها در واقع از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری می‌کند، به علاوه سالم و تمیز نگه داشتن لثه‌ها و دندان‌های مرتب بسیار آسان‌تر است. ضمناً تکنولوژی اینویزیلاین بسیار ملایم‌تر از بریس‌های فلزی است. تحلیل استخوان یکی از پی‌آمدهای طبیعی بالا رفتن سن است، اما اگر از دندان‌ها و لثه‌هایتان به خوبی مراقبت کنید، می‌توانید لبخند زیبایتان را تا پایان عمر حفظ کنید.

آیا اینویزیلاین باعث سردرد میشود؟ 


چون صورت، فک و دندان‌ها همه به هم وصلند، فشاری که به دندان‌های در حال جابه‌جایی وارد می‌شود، گاهی اوقات موجب شروع سردرد می‌شود. از دیگر عوارض جانبی ارتودنسی نامرئی می‌توان به صدا دادن فک، روی هم فشار دندان فک‌ها (دندان قروچه)، درد فک، گردن درد و گوش درد اشاره کرد.

ظاهر پلاکهای اینویزیلاین 


چون پلاک اینویزیلاین از پلاستیک شفاف ساخته می‌شود، تقریباً نامرئی است و اطرافیان باید بسیار دقت کنند تا آن را روی دندان‌ها تشخیص بدهند. اکثر اطرافیانتان متوجه نمی‌شوند که در حال درمان ارتودنسی هستید، مگر آن که خودتان به آنها بگویید. البته باید به خوبی از پلاک مراقبت کنید. اگر پلاک را به خوبی تمیز نکنید، ممکن است لک شود و بوی بدی بگیرد.

اگر در دوران درمان بیمار شدم، چکار باید کنم؟ 


اگر بیمار باشید و نتوانید چند روز طبق دستور از پلاک استفاده کنید، این وقفه برنامه درمان را کاملاً مختل نمی‌کند. فقط سعی کنید پلاک را حتی‌الامکان مدت طولانیتری در دهان بگذارید و اگر متوجه شدید که پلاک دیگر به خوبی روی دندان‌ها قرار نمی‌گیرد، باید از پلاک قبلی استفاده کنید. به علاوه اگر پلاک را در مدت زمان تعیین شده روی دندان‌ها نگذاشته‌اید، استفاده از پلاک جدید را طبق برنامه قبلی شروع نکنید. موضوع را به متخصص ارتودنسی اطلاع بدهید تا ایشان تغییرات لازم را در طرح درمان ایجاد کنند.

زمان مشاهده نتایج 


معمولاً چند ماه طول می‌کشد تا نتایج ارتودنسی نامرئی مشخص شود. هرچند برخی بیماران بعد از اولین پلاک متوجه تغییرات جزئی می‌شوند. زمان مشاهده نتایج برای تمام بیماران یکسان نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *