تهران ،فرمانیه، جنب باشگاه فرمانیه، ساختمان پزشکان ۲۴۱،طبقه سوم واحد شماره ۱۱

متخصص اندو (اندودنتیست یا متخصص درمان ریشه دندان)

روت_کانال (درمان ریشه) درمانی است که برای ترمیم و حفظ دندانی استفاده می‌شود که پوسیدگی شدیدی دارد یا عفونی شده است. حین انجام روت کانال، اعصاب و پالپ دندان تخلیه می‌شوند و درون دندان پاک و مُهر و موم می‌شود. بدون این درمان، بافت‌های اطراف دندان عفونت پیدا می‌کنند و ممکن است آبسه دندانی ایجاد شود که منجر به از دست رفتن دندان خواهد شد. گاهی در حین درمان، دندانپزشک با معاینه و گرفتن عکس ادیوگرافی از دندان بیمار، متوجه وجود برخی از مشکلاتی می شود که درمان‌های ریشه را پیچیده می‌کند. در صورتی که دندانپزشک نتواند این مشکلات را به ‌گونه ‌ای که سلامت دندان بیمار را تأمین کند، حل نماید، نیاز است تا بیمار را به متخصص درمان ریشه(عصب کشی) ارجاع بدهد تا کارهای تخصصی اندو برایش انجام شود.

دلایل مراجعه به متخصص اندو


دلایل مراجعه به متخصص اندو شامل موارد زیر می‌باشد:

متخصص اندو دارای تخصص دندان‌پزشکی می‌باشد

متخصصان اندو مانند دندان‌پزشک‌های عمومی دارای مدرک مورد نظر در رشته دندان‌پزشکی می‌باشند. ولی متخصص اندو بر خلاف دندان‌پزشک عمومی، یک یا دو سال دوره آموزش‌های اضافی تخصصی را نیز تکمیل کرده و به پایان برده است. این دوره اضافی شامل تشخیص درد دندان، عصب‌کشی و دیگر موارد مربوط به ساختار داخل دندان می‌باشد. متخصص اندو در عصب‌کشی دارای تخصص می‌باشد.

متخصص اندو در زمینه عصب‌کشی دارای تجربه و مهارت کافی است 

متخصص اندو در درمان مشکلات مرتبط با ساختار داخل دندان دارای تخصص است و مواردی مانند عصب‌کشی، جراحی اندودنتیک و درمان آسیب‌دیدگی‌های شدید دندانی را به عهده دارد. متخصص اندو نسبت به دندان‌پزشک عمومی دارای تجربه و مهارت بیشتری در رفع مشکلات دندانی می‌باشند.

متخصص اندو در زمینه کنترل درد دارای تخصص می‌باشد 

روش‌های درمانی ارائه شده توسط متخصص اندو در بسیاری از موارد به کنترل و تسکین درد مربوط می‌باشد. در نتیجه متخصص اندو در تشخیص و درمان علت اصلی بروز درد و استفاده از داروی بی‌حسی دارای مهارت زیادی است.

متخصص اندو از فن‌آوری پیشرفته در زمینه رفع مشکلات دندان استفاده می‌کند 

متخصص اندو از فن‌آوری پیشرفته در زمینه رفع مشکلات دندان استفاده می‌کند

متخصص اندو جهت درمان مشکلات دندانی از پیشرفته‌ترین فن‌آوری موجود استفاده می‌کند. پیش از آغاز درمان، رادیوگرافی دیجیتالی و روش‌های تصویربرداری سه‌بعدی جهت کسب اطلاع در مورد ساختار داخلی دندان و عفونت و طرح‌ریزی برنامه مناسب توسط متخصص اندو به کار برده می‌شوند. متخصص اندو در طی درمان از سد دهانی (دنتال دم) جهت جداسازی دندان‌های آسیب‌دیده و حفاظت از بقیه دندان‌ها استفاده می‌کند. از میکروسکوپ دندان‌پزشکی نیز جهت مشاهده و درمان کانال‌های ریشه‌ بسیاری کوچک استفاده می‌شود.

مراجعه به متخصص اندو سبب دستیابی به بهترین نتیجه درمانی می‌شود 

میزان بالای تخصص، تجربه زیاد و استفاده از فن‌آوری پیشرفته باعث می‌شود تا انجام عصب‌کشی توسط متخصص اندو سبب دستیابی به بهترین نتیجه درمانی شود. در این حالت آسیب کمی به ساختارها و دندان‌های مجاور وارد می‌شود و در نتیجه به زمان کمتری برای بهبودی نیاز است و احتمال بروز عفونت و عوارض دیگر کاهش داده می‌شود. همچنین متخصص اندو قادر به خارج کردن تمامی باکتری‌ها از پالپ و ریشه دندان می‌باشد و بنابر این سبب کاهش احتمال نیاز به استفاده از درمان مجدد ریشه دندان می‌شود.

مراحل درمان روت کانال


مرحله 1: بی‌حسی (Anesthetic)
دندان‌پزشک مقدار کمی از داروهای بی‌حس‌کننده را روی لثه شما در نزدیکی دندان آسیب دیده قرار می‌دهد. پس از عملی شدن این کار، لثه‌ها به شیوه موضعی بی‌حس می‌شوند. حین تزریق بی‌حس‌کننده‌ها ممکن است احساس درد جزئی و یا احساس سوزش داشته باشید، اما این حس به سرعت خواهد گذشت. در طول انجام عمل عصب‌کشی شما بیدار خواهید بود، اما داروهای بی‌حس‌کننده باعث می‌شوند هیچ‌گونه دردی نداشته باشید
مرحله 2: برداشتن پالپ دندان (Removing the pulp)
در این مرحله دندان‌پزشک در قسمت بالای دندان شکاف کوچکی ایجاد می‌کند و با استفاده از ابزارهای ویژه‌ای به نام فایل دندانپزشکی، آن را به دقت برمی‌دارد.
مرحله 3: آنتی‌بیوتیک‌ها (Antibiotics)
پس از برداشتن مغز و پالپ دندان، دندان‌پزشک ممکن است موضع باز شده را با یک آنتی‌بیوتیک موضعی پوشش داده تا عفونت ایجادشده را سرکوب کند و مانع از تشدید و عود مجدد آن شود. همچنین ممکن است دندان‌پزشک آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی را برای مدیریت و اطمینان از سرکوب عفونت برای شما تجویز کند.
مرحله 4: پر کردن موقتی (Temporary filling)
دندان‌پزشک با پر کردن شکاف کوچکی که در قسمت بالای دندان در همان ابتدای عصب‌کشی ایجاد کرده بود به‌صورت موقتی آن را مهروموم می‌کند. آن‌ها به کمک سیلانت سوراخ‌ها و درزها را مسدود می‌کنند تا کانال از آسیب ناشی از بزاق در امان بماند.
چند روز پس از فرآیند عصب‌کشی شما با دندان‌پزشک خود ملاقاتی خواهید داشت و در این جلسه از دندان شما رادیوگرافی می‌شود تا دندان‌پزشک مطمئن شود عفونت روت کانال به‌طورکلی از بین رفته باشد. در این مرحله دندان‌پزشک شما، اقدام به پر کردن دائمی دندان شما خواهد کرد.

مقالات اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید