تهران ،فرمانیه، جنب باشگاه فرمانیه، ساختمان پزشکان ۲۴۱،طبقه سوم واحد شماره ۱۱

g

ما به دلايل مختلفی ممکن است دندان‌هاي طبیعی و دائمی خود را از دست بدهيم. از دست رفتن دندان‌ها شايد به خاطر مصدوميت و آسيب‌ديدگي و شايد به خاطر پوسیدگی دندان‌ها و شايد هم به خاطر مشکلات مربوط به سلامت و بهداشت دهان و دندان باشد. اگر شما هم به هر دلیلی دندان‌هاي خود را از دست داده باشيد، احتمالاً دندانپزشک استفاده از دندان مصنوعي را به شما توصيه کرده است. دندان مصنوعي جايگزيني براي دندان طبيعي است که از اکريل و رزين، مواد پلاستیکی مخصوص و گاهی از فلزات سبک ساخته مي‌شود و به گونه‌اي طراحي مي‌شود که شکل ظاهری آن دقيقاً مشابه با دندان‌هاي واقعی شما باشد.

[sv slug=”alert”]

موارد استفاده از دندان‌های مصنوعی


 دندان مصنوعی می‌تواند در تمامی مواردی که یک یا چند دندان شما افتاده باشد یا در اثر آسیب‌دیدگی، ساییدگی و فرسایش، پوسیدگی یا بیماری‌های لثه از بین رفته باشد، برای شما گزینه مناسبی باشد. دندان‌های مصنوعی از جنس فلزات آلیاژی، اکریلیک، یک پایه پلاستیکی و مواد سرامیکی برای خود جسم دندان‌ها، ساخته می‌شود.

مزایای استفاده از دندان مصنوعی چیست؟


 مهم‌ترین مزیت استفاده از دندان مصنوعی این است که شما یک سری کامل دندان در دهان خود خواهید داشت که می‌تواند مشکل زیبایی ظاهری ناشی از افتادن دندان‌ها را برطرف کند. دندان‌های مصنوعی جدید، ظاهر کاملاً طبیعی و زیبایی دارند و نسبت به مدل‌های قدیمی بسیار زیباتر و بهتر شده‌اند.

مشکلی که بسیاری از استفاده‌کنندگان دندان‌های مصنوعی قدیمی از آن شکایت دارند، راحت نبودن دندان‌ها در دهان و عدم مطابقت آن با اجزای دهانی است. اما امروزه در زمینه فناوری‌های مورد استفاده در ساخت دندان مصنوعی، پیشرفت‌های زیادی حاصل شده است و مواد جدیدی برای این منظور استفاده می‌شود که کیفیت و راحتی دندان‌های مصنوعی را به طور چشمگیری افزایش داده است.

مزیت مهم دندان‌های مصنوعی برای شما آن است که احساس می‌کنید جوان‌تر و زیباتر شده‌اید. افتادن دندان‌ها می‌تواند باعث گود افتادن و چروکیدگی گونه‌های شما شود، اما وقتی از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، تورفتگی گونه‌های شما رفع می‌شود و شکل ظاهری زیبای خود را به دست می‌آورد.

انواع دندان مصنوعی


 هنگامی که شخصی از اصطلاح «دندان مصنوعی» استفاده می‌کند، در عمل منظور او می‌تواند چیزهای مختلفی باشد. در واقع سه نوع اصلی از دندان مصنوعی وجود دارد که در ادامه، مشخصات هر کدام و تفاوت‌های بین آنها را شرح می‌دهیم تا هنگامی که شما در مورد دندان مصنوعی با دندانپزشک خود صحبت می‌کنید، تصویر بهتری از این موضوع در ذهن داشته باشید. هنگامی که دندانپزشک از نیازها و شرایط خاص شما اطلاع پیدا می‌کند، بهترین و مناسب‌ترین نوع دندان مصنوعی را به شما معرفی خواهد کرد. اما در اینجا جهت آگاهی بیشتر شما یک مرور سریع بر انواع دندان مصنوعی خواهیم داشت.

دندان مصنوعی کامل

شامل یکسری کامل دندان است که وقتي هيچ دندان طبيعي در دهان باقي نمانده باشد، از آن استفاده مي‌شود. همان طور که در تصویر این دندان‌ها دیده می‌شود، علاوه بر جایگزینی دندان‌ها، یک قسمت اکریلیک همرنگ لثه‌ها نیز در این نوع دندان‌ مصنوعی وجود دارد که روی لثه‌ها قرار می‌گیرد و دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارد. همچنین در مواردی که قسمتی از بافت لثه جمع شده يا از بین رفته باشد، این بافت می‌تواند جایگزین قسمت آسیب‌دیده شود. دندان مصنوعی کامل می‌تواند با فشار دادن لب‌ها و گونه‌ها و بازگرداندن آنها به جایگاه طبیعی خود، مشکل افتادگی و فرورفتگی به وجود آمده در گونه‌ها را نیز برطرف نماید.

دندان مصنوعی جزئی

دندان‌های مصنوعی جزئی یا پارشال برای مواقعی مناسب است که بعضی از دندان‌های طبیعی افتاده و بعضی دیگر هنوز در دهان باقی مانده باشند. از دندان‌هایی که باقی مانده است می‌توان برای تثبیت و پایدار کردن دندان‌های مصنوعی که می‌تواند از نوع دندان مصنوعی ثابت یا متحرک باشد، استفاده کرد. از طرفی، وجود دندان‌های مصنوعی هم باعث ممانعت از جابه‌جایی و منحرف شدن دندان‌های طبیعی می‌شود. در حالی که اگر جای دندان‌های افتاده پُر نشود، دندان‌های طبیعی در مجاورت آن شروع به حرکت و منحرف شدن به سمت این فضاهای خالی می‌کند.

دندان مصنوعی ثابت

این نوع از دندان مصنوعی بر روی استخوان فک و ایمپلنت‌های دندانی قرار می‌گیرد و به وسیله ایمپلنت‌ها در جای خود به طور ثابت نگه داشته می‌شود. تصویر زیر نمای داخلی این دندان‌های مصنوعی را نشان می‌دهد. پیچ‌های ریزی که در داخل سوراخ‌های مشخص شده در تصویر قرار می‌گیرد، دندان مصنوعی را به ایمپلنت‌ها متصل کرده و آن را ثابت می‌کند.

دندان مصنوعی تلسکوپ

این یک نوع دندان مصنوعی است که از نمای بیرونی شبیه به دندان مصنوعی کامل می‌باشد، ولی در زیر آن و یا از نمای داخلی چند دندان توخالی و برجسته در آن وجود دارد که به وسیله یک روکش فلزی بسیار نازک به همدیگر متصل شده‌اند.

به این روکش‌های فلزی اصطلاحاً «تلسکوپ‌های بیرونی» گفته می‌شود. تلسکوپ‌های بیرونی بر روی «تلسکوپ‌های داخلی» که به دو تا چهار دندان اصلی باقیمانده در دهان متصل شده‌اند، قرار می‌گیرند.

از آنجا که تلسکوپ‌های داخلی به شکل بسیار ظریف و دقیقی تراش داده شده‌اند، به خوبی با سطح داخلی تلسکوپ‌های بیرونی منطبق هستند و به راحتی در داخل آنها قرار می‌گیرند و دندان مصنوعی را به صورت ایمن و محکم در جای خود نگه می‌دارند.

دندان مصنوعی چگونه تمیز می‌شود؟


 نحوه تمیز کردن این نوع دندان تا حدود زیادی شبیه به تمیز کردن همه انواع دیگر دندان‌های مصنوعی می‌باشد. برای این کار می‌توانید مراحل زیر را انجام دهید:

دندان‌های مصنوعی تا چه مدت دوام دارند؟


دندان‌های مصنوعی می‌توانند تا مدت بسیار طولانی، برای مثال 30 سال یا بیشتر، دوام داشته باشند. طول عمر دندان‌های مصنوعی به میزان کارکرد روزانه آنها و نحوه مراقبت از آنها بستگی دارد.

با دندان‌های مصنوعی چگونه باید غذا بخورم؟


مدتی طول می‌کشد تا شما به غذا خوردن با دندان‌های مصنوعی عادت کنید، اما بعد از مدت کوتاهی متوجه خواهید شد که به راحتی و با سرعت نسبتاً زیادی می‌توانید به این دندان‌ها عادت کنید. در این مدت باید سعی کنید که از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید و تکه‌های غذا را هر چقدر که می‌توانید کوچک‌تر بگیرید.

آیا کسی می‌تواند تشخیص بدهد که من دندان مصنوعی دارم؟


 دندان‌های مصنوعی جدید هم خیلی راحت هستند و هم ظاهر کاملاً طبیعی دارند که باعث بهبود زیبایی ظاهری شما می‌شود. مطمئن باشید که بعد از استفاده از دندان مصنوعی، اطرافیان شما همیشه از شکل زیبای لبخند و چهره شما تعریف خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *