تهران ،فرمانیه، جنب باشگاه فرمانیه، ساختمان پزشکان ۲۴۱،طبقه سوم واحد شماره ۱۱

shekastegiidandan

دندان از قابلیت تحمل نیروی شدید برخوردار است، اما اگر نیرویی شدید به یکباره بر یک نقطه از دندان وارد شود، احتمال شکستگی دندان وجود دارد. دندان از هر نقطه‌ای ممکن است ترک بردارد. عمق ترک‌ها (میزان نفوذ در ساختار دندان)، طول یا گستردگی آنها و محل شروع آنها با هم متفاوت است. دندان در اثر تحمیل نیروهای تنشی مانند نیروهای حاصل از جویدن خوراکی‌های سفت یا عادت‌هایی مانند دندان قروچه ترک برمی‌دارد. شکستگی دندان با درد هنگام جویدن، احساس فشار هنگام روی هم گذاشتن دندان‌ها، حساسیت به سرما و گرما و ناراحتی با منشأ دندان نامشخص همراه است.

[sv slug=”alert”]

اگر ترک جزئی باشد و فقط به لایه سخت خارجی دندان یعنی مینا آسیب زده باشد، متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی تهران هیچ درمانی را توصیه نمی‌کنند، در این حالت کافی است دندان پولیش شود تا ظاهر بهتری پیدا کند. اما اگر شکستگی از مینا عبور کرده باشد، درمان باید برای جلوگیری از عفونت یا شکستگی عمیق‌تر انجام شود. دندانپزشکان ما روش‌هایی مانند روکش، عصب‌کشی یا کشیدن دندان را با توجه به شدت ترک خوردن دندان توصیه می‌کنند. متخصصین ما گاهی از مواد مخصوص پر کردن دندان برای ترمیم شکستگی دندان استفاده می‌کنند و با گذاشتن روکش از شدیدتر شدن شکستگی جلوگیری می‌کنند. جهت مشاوره با متخصصین ما یا رزرو نوبت می‌توانید از شماره‌های [sv slug=”number”] استفاده نمایید.

[sv slug=”alert1″]

انواع شکستگی دندان


shekastegiidandan1

دندان شکسته با توجه به نوع شکستگی درمان می‌شود:

شدت شکستگی دندان


شکستگی‌های دندان با توجه به موقعیت و شدت آن تقسیم‌بندی می‌شود:

علائم


دندان شکسته با علائمی چون درد هنگام جویدن یا روی هم گذاشتن دندان‌ها، حساسیت و درد به دمای بالا یا پایین همراه است، برای مثال بیمار هنگام آشامیدن نوشیدنی‌های سرد یا داغ دچار دندان درد می‌شود. دندان شکسته باعث دندان درد مداوم نمی‌شود و درد بیشتر حالت رفت و برگشتی دارد.

علل


ترک خوردن یا شکستگی دندان یک دلیل منحصر به فرد ندارد. شایع‌ترین علل ترک خوردن دندان عبارت است از:

تشخیص


ترک خوردن دندان در بسیاری از موارد بیمار را ماه‌ها دچار علائم می‌کند، چون ترک‌خوردگی یکی از ناراحتی‌های دندانی است که تشخیص دادن آن بسیار مشکل است. دندانپزشک معاینه کاملی را انجام می‌دهد، سابقه پزشکی و پرونده بیمار را بررسی می‌کند، از دندان عکس می‌گیرد و از وسیله دستی فیبر نوری برای تعیین ترک خوردگی استفاده می‌کند. احتمال شکستگی هم‌زمان یا آتی دیگر دندان‌ها در بیماران با سابقه شکستگی دندان بیشتر است.

درمان


باندینگ

shekastegiidandan2

باندینگ کامپوزیتی روشی برای ترمیم دندان شکسته و لب‌پر شدن آن، ترک خوردن، پوسیدگی، تغییر رنگ و زردی، بدشکلی و بستن فاصله بین دندانی است. ماندگاری نتایج باندینگ کامپوزیتی بیش از ده سال است. باندینگ نیازی به بی‌حسی ندارد، مگر آن که به منظور ترمیم پوسیدگی انجام شود.

دندانپزشکان ما سطح دندان را با زدن مایع اسیدی مخصوص آماده و ناهموار می‌کنند. خمیر مخصوص روی دندان زده می‌شود، شکل داده و تراش داده می‌شود و صاف می‌شود. سپس کامپوزیت با تابش نور ماوراء بنفش سخت می‌شود. دندانپزشک باندینگ را پس از خشک شدن شکل می‌دهد و آن را پولیش می‌کند تا با بقیه دندان‌ها همخوانی داشته باشد.

ونیر

shekastegiidandan3

ونیر نوعی روکش دندان است. متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی تهران از ونیر سرامیکی یا پرسلینی استفاده می‌کنند، چون نتایجی طبیعی و با زیبایی چشمگیر به دست می‌دهد.

ونیر برای ترمیم و زیباسازی دندان روی سطح جلویی آن چسبانده می‌شود. اگر به خوبی از ونیر مراقبت شود، بیش از سی سال روی دندان باقی می‌ماند و نیازی به ترمیم و تجدید منظم ندارد. با توجه به تمایل بیمار می‌توان ونیر را بر روی یک یا چند دندان انجام داد. این درمان زیبایی روشی فوق‌العاده برای اصلاح طرح لبخند بسیاری از بیماران و ترمیم دندان شکسته جلو است. اما ونیر دندان در صورت عادت به دندان قروچه توصیه نمی‌شود، چون دندان قروچه باعث ساییدگی ونیر می‌شود.

روکش

shekastegiidandan4

اگر شکستگی دندان شدید باشد یا بیمار هنگام جویدن یا نوشیدن دچار درد شود، دندان باید روکش شود. روکش یکی از پرکاربردترین درمان‌های ترمیمی است. روکش روی دندان گذاشته می‌شود تا از آن محافظت کند و دندانی زیبا و سفید را به نمایش بگذارد. روکش ترمیم مقاومی است که دندان را حفظ می‌کند. اگر دندان آسیب دیده روکش نشود، نمی‌تواند فشار جویدن را تحمل کند.

متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی تهران روکش را از سرامیک همرنگ دندان تهیه می‌کنند تا دندانی طبیعی و شبیه به بقیه دندان‌ها خلق کنند. روکش به طور سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شود تا طرح لبخندی یک‌دست و بدون نقص ایجاد شود.

عصب‌کشی

shekastegiidandan5

اگر شکستگی دندان تا مغز دندان پیشروی کرده باشد، دندان باید عصب‌کشی شود. دندان گاهی پس از عصب‌کشی، روکش می‌شود تا از آن در برابر بیشتر شدن ترک محافظت شود. پوسیدگی دندان و عصب دندان در درمان عصب‌کشی برداشته می‌شود. بسیاری از بیماران فکر می‌کنند عصب‌کشی عملی دردناک است و به همین دلیل از آن واهمه دارند. اما اگر عصب‌کشی به روش درست انجام شود، بیمار هیچ ناراحتی یا دردی را حتی مختصر حس نخواهد کرد.

اگر از دندان درد، حساسیت دندان یا ورم رنج می‌برید، به عصب‌کشی نیاز دارید. اگر برای درمان اقدام نکنید، عفونت دندان پخش می‌شود و به آبسه دندان، تحلیل استخوان و دیگر عارضه‌های جدی منجر می‌شود.

ایمپلنت دندان

shekastegiidandan6

اگر ترک دندان تا زیر خط لثه ادامه کرده باشد، دندان دیگر قابل ترمیم نیست و نمی‌توان آن را نگه داشت. دندان در این حالت باید کشیده شود. دندان کشیده شده را می‌توان با ایمپلنت (کاشت دندان) جایگزین کرد.   ایمپلنت دندان جایگزین دندان غائب می‌شود و مانند ریشه جدید دندان عمل می‌کند. ایمپلنت محکم در استخوان فک قرار داده می‌شود و به آن جوش می‌خورد. اگر بیمار به خوبی از ایمپلنت مراقبت کند، دندان کاشته شده تا پایان عمر در دهان باقی می‌ماند. اگر استخوان کافی برای کاشت دندان وجود نداشته باشد، متخصصین ما پیوند استخوان را قبل از ایمپلنت انجام می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *